Diákotthon
...közel van, modern és jól felszerelt
Mezőgazdasági technikus
...ha szereted a földművelést
Állategészségügyi technikus
...ha szereted az állatokat
Élelmiszeripari technikus
...ha érdekel a labormunka
Mezőgépkezelő és -szerelő
...ha a gépek a mindened
Pék
...ha odavagy a frissensült kenyér illatáért

2021.02.24.

Kedves tanulók és tisztelt kollégák!

Február utolsó szerdája a rózsaszín jegyében zajlik. Idén, február 24-én, szerdán szeretnénk, ha iskolánk -különböző aktivitásokon keresztül- részt venne a kortárs erőszak elleni nemzetközi küzdelemben (''a rózsaszín póló napja'').  Kérdésetekre, hogy miért lesz rózsaszín a szerdai nap, rövid információval szeretnénk szolgálni:

Az egész világon február utolsó szerdáján ünneplik a kortárs erőszak elleni küzdelem napját.  Mindez 2007-ben kezdődött Kanada egyik tartományában, ahol az aktivisták egy csoportja elindította a kezdeményezést azután, hogy egy tanuló, Chuck McNeill rózsaszín pólóban jelent meg az iskolában, és ezért bántalmazták a saját kortársai. A tanuló azért húzott rózsaszín pólót, hogy ezzel adjon tiszteletet édesanyjának, aki mellrákban szenvedett. Az aktivisták 50 db rózsaszín pólót vásároltak, és szétosztották a bántalmazott kortársai között, így segítve őt. A tanulók később önszántukból  mentek rózsaszín felsőbe az iskolába, amely később a kortárs erőszak elleni küzdelem napjának jelképévé vált. Erre február utolsó szerdáján emlékezünk meg.

Ebből az alkalomból kérünk minden kollégát és tanulót, amennyiben lehetséges, hogy ennek tiszteletére ezen a  napon viseljen magán valamilyen rózsaszínű ruhadarabot (kiegészítőt).  Örülnénk, ha rózsaszínbe öltözve, készítenétek „selfi-osztályképet”, amelyet az instagram oldalon szívesen megjelentetünk. Ha nincs a ruhatárban ilyen színű holmi, akkor készítünk valamilyen másik jelzést.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy az egész hét a kortárs erőszak elleni küzdelem jegyében fog telni. Ezzel kapcsolatban a következő aktivitásokra kerül sor: graffiti rajzolása; erőszak ellenes üzenetek írása; üzenetek, amelyek a toleranciát támogatják és hasonlók. Ezen tevékenységekről bővebben fogunk mindenkit tájékoztatni.

 

Kedves Parlamenti képviselők!

Értesítünk benneteket, hogy szerdán,  március 3-án parlamenti ülést tartunk két időpontban. Délelőtt a 7. órán a délelőtti váltásnak, és délután az 1. órán a délutáni váltásnak. Gyülekező az akváriumnál lesz.

Napirendi pontok:

  1. Kortárs oktatás
  2. A tanulók problémái (amit a tanulók problémának tartanak az iskolában)
  3. Egyéb

 

Szeretnénk, ha a parlamenti ülésen mindenki részt venne. 😊

 

Parlament elnöke: Prkosovački Tijana