Rólunk

A topolyai diákotthon egy oktatási intézmény, amely a Szerb Köztársaság területéről érkező diákok számára létesült. Elhelyezést és étkezést, nevelő - oktató munkát,  kulturális szórakoztatatást, sportaktivitást és egyéb lehetőséget biztosít azon helybéli középiskolák tanulói számára, kiknek a lakóhelye nem az iskola székhelyén található.

A diákotthon 2021-ben benépesült modern felszereltségű létesítmény. Topolya csendes, nyugodt részén, a Mezőgazdasági Iskola szomszédságában, a tó közelében található. Az épület háromszintes. Kapacitása 102 fő, mely különböző nemű tanuló számára biztosít elhelyezést.

Szállás

A szobák kétágyasak, íróasztallal és székekkel, fürdőszobával, mini konyhával, előszobával, gardróbbal és terasszal ellátottak.

Szabaidő és tanulás

A tanulók szabadidejét változatos tartalmak töltik ki a kollégiumban (szekciómunka, különféle előadások, kulturális és szórakoztató tevékenységek). Minden emeleten van egy TV- vel felszerelt társalgó szoba és olvasó terem, ahol a diákok tanulhatnak és élvezhetik szabadidejüket.

Nevelői munka

A tanulókkal való nevelő-oktató munka 4 nevelői csoportban zajlik. Négy nevelő és egy pedagógus látja el a nevelői feladatokat. A tanulók 24 órán keresztül nevelői felügyelet alatt állnak.

Étkezés

A konyha modern eszközökkel felszerelt. A tanulók étrendje korszerű és változatos. Napi háromszori étkezés biztosított és többféle menü közül lehet választani.

Sporttevékenységek

A sportaktivitás az iskola tornatermében zajlik, további lehetőségeket biztosít számunkra a közeli rekreációs park, valamint a tó.