Дом ученика
...у близини, модерна и добро опремљен
Пољопривредни техничар
...ако волиш пољопривреду
Ветеринарски техничар
...ако волиш животиње
Конобар
...постани део гастрономске авантуре!
Кувар
...буди мајстор кухиње!

4. Конкурс за уметничку фотографију (ликовни конкурс)

Гимназија и економска школа „Доситеј Обрадовић”,

Средња техничка школа „Шинковић Јожеф”  и 

Пољопривредна школа са домом ученика

Бачка Топола

15. 12. 2023.

4.  Конкурс за уметничку фотографију (ликовни конкурс)

„СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”

 

Четврту годину заредом средње школе у Бачкој Тополи расписују Светосавски конкурс у категорији дигиталних радова. Овог пута конкурс је расписан за најбољу форографију и на њему могу учествовати ученици бачкотополских средљих школа.  

 

Молимо вас да у својим радовима промислите о теми фотографије:

Светосавље у слици

На ову тему можете одгворити на више начина. Можете да размислите како изгледа прослава дана Светог Саве у школи и да овај дан представите кроз неке симболе, мотиве или пак предмете које тог дана највише виђате у школи, а да су повезани са славом.

Направите некакву композицију од ових предмета и представите из кроз фотографију.  Уколико сте направили неку лепу фотографију са прославе дана Светога Саве претходних година, можете и њих приложити.

Нека форографија са литургије или са приредбе.

Други начин да одговорите на ову тему је да размислите о томе шта је за вас светосавље. Које се вредности за њега везују( писменост, љубав, разумевање, поштовање, храброст, човекољубље, књижевност) а да ове вредности представите кроз фотографију.

Размислите  о томе како на једној форографији можете приказати љубав или разумевање, на пример и онда покушајте да ухватите тај тренутак.

Радови треба да дају одговор на постављену тему и да рефлектују идеје Светога Саве.

           

ЗА све остале детаље и правила конкурса упитајте своје одељењске старешине и наставнике или на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.