Активности дома ученика

Спортска секција

Ученици се кроз спортске активности уче здравом начину живота и социјализацији кроз колективне спортове. За реализацију ових активности ученици користе школску балон салу у кругу дома а имају могућност када је лепо време да бораве на свежем ваздуху у природном окружењу дома и језера. Дом ученика поседује два стола за стони тенис на спрату за девојчице и исто тако на спрату за дечаке.

*

Културно-уметничка секција

Ученици се кроз ову секцију упознавају са књижевним делима у зависности од интересовања појединаца, уче се да заволе књигу и учествују у литерарним конкурсима и такмичењима. У склопу секције се организује Књижевно вече у дому, креативне радионице и остварује се сарадња са школском и градском библиотеком.

.

*

Еколошка секција

Има за циљ подизање нивоа свести о значају очувања животне средине. Чепови добијају другу намену и украшавају зидове дома и редовним сакупљањем ученици учествују у рециклажи и хуманитарним акцијама. Ученици кроз радне акције уређују околину дома, саде зачинско биље и цвеће, праве хранилице за птице.

*

Шаховска секција

Игра која учи децу вредностима озбиљног рада и вежба решавање проблемских ситуација. Ученици у дому имају могућност сваког четвртка да вежбају уз ментора Бринза Дежеа и развијају самопоштовање, когнитивне вештине и тимски дух.

*

Ученички радови

Кроз разне креативне активности током целе школске године ученици дома имају могућност да са васпитачима изразе своју креативност. Организују се радионице поводом обележавања празника где ученици кроз дружење квалитетно проводе време.

*

ДОМИЈАДА

Ученици једном годишње имају могућност учествовања на Сусретима домова у културно-уметничком стваралаштву, спортској домијади и другим манифестацијама за које се припремају кроз секције понуђене у дому. Размењују искуства са ученицима других домова и тако стичу нова знања.

*

Екскурзије и посете

Ученици кроз разне организације и посете уче о историји и културном наслеђу једне државе, друже се и упознају знаменитости али  прихватају разлике и уче се толеранцији.

*

Слободно време

У току школске године оранизујемо такмичења на нивоу дома у кувању котлића, брзом једењу шампите, маскенбал и караоке. Шетње у Бачкој Тополи за време Конкурса  за најлепше украшен новогодишњи прозор, организовано гледање филмова, спортских утакмица и слично.

.

*
*

Ученици дома у медијама

У сарадњи са локалним медијима ученицима је дата могућност да се њихов глас чује на разне теме.