Дом ученика
...у близини, модерна и добро опремљен
Пољопривредни техничар
...ако волиш пољопривреду
Ветеринарски техничар
...ако волиш животиње
Руковалац-механичар пољопривредне технике
...ако машине ти значе све
Оператер у прехрамбеној индустрији
...ако волиш прехрану

III Конкурс за кратки филм или анимацију на тему 2023.

Гимназија и економска школа „Доситеј Обрадовић”,

Средња техничка школа „Шинковић Јожеф”  и 

Пољопривредна школа са домом ученика

Бачка Топола

21. 12. 2022.

 

III  Конкурс за кратки филм или анимацију на тему

„СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”

 

 

Трећу годину за редом уз подршку и одобрење директора школа расписује се Конкурс за кратки филм или анимацију „СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”. Конкурс је расписан за ученике бачкотополских средњих школа. Ове године, конкурс организујемо уз подршку и помоћ Општине Бачка Топола.

Молимо вас да у својим радовима промислите о једној од ове три подтеме:

  1. Из живота Светога Саве (одаберите једну епизоду из живота Светога Саве и преточите је у анимацију, филм или интерактивну презентацију и кроз њу објасните зашто сте је одабрали; зашто би сви требало да знамо ову епизоду из Савиног живота)
  2. Свети Сава у мојој школи (како се то прославља Свети Сава у вашој школи, прикажите нам кроз кратку репортажу, истражите како је прослава изгледала некада, а како изгледа сада, истражите фотографије и старе снимке и записе у вашој школи о Савиндану и унесите их у своју кратку репортажу о овом дану)
  3. Легенде о Светоме Сави (прочитајте неку од легенди о Светоме Сави и направите кратку анимацију или филм у вези са том легендом)

            Радови треба да дају одговор на постављене теме и да рефлектују идеје Светога Саве.

Kérünk benneteket, hogy a munkáitokban az alábbi altémák egyikét dolgozzátok ki:

  1. Szent Száva életéből (Válasszatok ki egy epizódot Szent Száva életrajzából, és mutassátok be animációként, filmként vagy interaktív prezentációként! A munkában magyarázzátok meg, hogy miért választottátok ezt a történetet, illetve miért kellene ezt mindenkinek ismernie.)
  2. Szent Száva az iskolámban (Mutassátok be egy rövid riport keretében, hogyan ünneplitek iskolátokban Szent Száva napját; nézzetek utána, hogyan zajlott az ünnep a régebbi időkben, illetve hogyan történik napjainkban; keressetek régi fényképeket vagy felvételeket a Szent Száva-napi ünnepségekről, és építsétek bele a riportba!)
  3. Legendák Szent Száváról (Olvassatok el egy legendát Szent Száváról, és mutassátok be animáció vagy film formájában!)

Fontos, hogy a munkák a témákat dolgozzák fel, és Szent Száva eszméit hordozzák.

 

   Услови конкурса:

  1. На конкурсу могу да учествују сви ученици средњих школа на територији општине Бачка Топола на свом матерњем језику.
  2. Радови морају бити самостална остварења ученика и представљати видео запис или анимацију урађену у неком од програма (Flash, Blender, Autodesk Maya, Adobe After Efect или програм по вашем избору). Видео записи су аматерски и могу се направити аматерском камером, мобилним телефоном или фотоапаратом. Видео записи и анимације треба да трају до пет минута. Радове треба послати у MP4 формату. Уколико је фајл већи од 25 MB можете користити WeTransfer за слање садржаја.
  3. У потпису рада треба да стоје следећи подаци:

а) име и презиме ученика, разред

б) име школе

в) мејл адреса ученика

г) име професора, број телефона

  1. Рад насловите ime_prezime_naslov_rada

 НАПОМЕНА:

Све радове слати на имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , најкасније до 18. јануара 2023. год.

Радове без потпуних података жири неће узимати у разматрање (вредновање).

Додатне информације можете добити на адреси Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Чланови жирија у овој категорији су:

Миљана Кулић, дипл. инж. рачунарске графике

Братислав Батинић, мср инж. електротехнике и рачунарства

Силард Чернаи, електротехничар рачунара

 

Обавештење о резултатима Конкурса биће објављено 26. јануара 2023. год. на сајтовима и друштвеним мрежама све три средње школе и биће послато учесницима на мејл. Најуспешнији радови биће награђени на дан Светога Саве на свечаности у позоришној сали Дома културе. О детаљима ће бити обавештени њихови професори и сами учесници.