Дом ученика
...у близини, модерна и добро опремљен
Пољопривредни техничар
...ако волиш пољопривреду
Ветеринарски техничар
...ако волиш животиње
Конобар
...постани део гастрономске авантуре!
Кувар
...буди мајстор кухиње!

Такмичење у прављењу славског колача

Такмичење у прављењу славског колача

„СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”

 

На иницијативу професорке веронауке Љиљане Стојанов, у сарадњи са колегама из све три средње школе са територије Општине Бачка Топола, а уз подршку и одобрење директора школа отвара се I Такмичење у прављењу славског колача „СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”. Такмичење је отворено за ученике бачкотополских средњих школа.

Молимо Вас да процес израде славског колача документујете фотографијама и видео записом, да би исти послужио као доказ да је ученик самостално умесио и украсио славски колач. Оцењиваће се сам процес израде и изглед. Фотографије ће послужити као доказ у случају да актуелна епидемиолошка ситуација буде таква, да жирију онемогући да колач оцени путем непосредног присуства ученика.

 

   Услови конкурса:

  1. На конкурсу могу да учествују сви ученици средњих школа на територији општине Бачка Топола на свом матерњем језику.
  2. Радови морају бити самостална остварења ученика и поштовати следеће прописе: 1. Спровођење хигијенских и заштитних мера (ИНДИКАТОРИ: спроводи мере личне хигијене; употребљава заштитна средства; води рачуна о

хигијени алата, опреме и радног простора;

  1. Замес теста ИНДИКАТОРИ: врши ручни замес хомогеног теста;
  2. Обрада теста ИНДИКАТОРИ: Дели и/или обликује тесто; прати

процес међуодмарања теста; завршно обликује тесто;

  1. Печење завршно обликованих комада ИНДИКАТОРИ: Прати процес завршне ферментације; прати процес печења;
  2. Презентација готовог производа ИНДИКАТОРИ: Припрема

производа за презентацију; украшавање славског колача

  1. Можете послати видео запис прављења колача или фотографије процеса (видео запис пошаљите у MP4 формату, ако је већи од 25 MB користите WeTransfer; уколико се одлучите за фотографију све фотографије поређајте у ППТ презентацији кроз слајдове и опишите како сте израдили колач). У потпису рада треба да стоји шифра ученика, а у посебном Ворд документу следећи подаци:

а) шифра

б) име и презиме ученика, разред, контакт телефон и адреса електронске поште

в)  назив и адреса школе

  1. Свој рад назовите својом шифром
  2. Сви учесници који пошаљу своје радове ће од координатора добити изјаву о јавном приказивању рада. Потписивањем изјаве (аутора – уколико је пунолетан или родитеља аутора – уколико је малолетан) аутор пристаје да његов рад буде приказан на дан школске славе путем школских интернет гласила.

 НАПОМЕНА:

Све радове слати на имејл:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , 22. јануара 2021. год. ВАЖНО: Предлажемо да ученици своје колаче израде непосредно пред 22. јануар, дакле 21. јануара, у четвртак, како би током наредног дана проследили видео или фотографије на мејл, те уколико школа буде радила, могли и да донесу своје колаче у школу да их чланови жирија пробају. Уколико се настава буде одвијала онлајн, жири ће оценити радове само путем фотографија, односно видеа.

Радове без потпуних података жири неће узимати у разматрање (вредновање).

Додатне информације можете добити на телефон 063/ 7411-017 од Дуње Пешут.

 

Чланови жирија у овој категорији су:

Катица Матефи, проф. прехрамбене технологије

Габриела Куцор, проф. прехрамбене технологије

Биљана Хрњак, проф. прехрамбене технологије

Ивана Гајић, проф. прехрамбене технологије

Хајналка Ерчи, проф. прехрамбене технологије

             

Обавештење о резултатима Конкурса биће објављено 25. јануара 2021. год. на сајтовима организатора Конкурса, али ћемо вас обавестити и телефоном. Најуспешнији радови биће награђени.