Такмичење у прављењу славског колача
„СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”
На иницијативу професорке веронауке Љиљане Стојанов, у сарадњи са колегама из све три средње школе са територије Општине Бачка Топола, а уз подршку и одобрење директора школа отвара се I Такмичење у прављењу славског колача „СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”. Такмичење је отворено за ученике бачкотополских средњих школа.
Молимо Вас да процес израде славског колача документујете фотографијама и видео записом, да би исти послужио као доказ да је ученик самостално умесио и украсио славски колач. Оцењиваће се сам процес израде и изглед. Фотографије ће послужити као доказ у случају да актуелна епидемиолошка ситуација буде таква, да жирију онемогући да колач оцени путем непосредног присуства ученика.
Услови конкурса:
- На конкурсу могу да учествују сви ученици средњих школа на територији општине Бачка Топола на свом матерњем језику.
- Радови морају бити самостална остварења ученика и поштовати следеће прописе: 1. Спровођење хигијенских и заштитних мера (ИНДИКАТОРИ: спроводи мере личне хигијене; употребљава заштитна средства; води рачуна о
хигијени алата, опреме и радног простора;
- Замес теста ИНДИКАТОРИ: врши ручни замес хомогеног теста;
- Обрада теста ИНДИКАТОРИ: Дели и/или обликује тесто; прати
процес међуодмарања теста; завршно обликује тесто;
- Печење завршно обликованих комада ИНДИКАТОРИ: Прати процес завршне ферментације; прати процес печења;
- Презентација готовог производа ИНДИКАТОРИ: Припрема
производа за презентацију; украшавање славског колача
- Можете послати видео запис прављења колача или фотографије процеса (видео запис пошаљите у MP4 формату, ако је већи од 25 MB користите WeTransfer; уколико се одлучите за фотографију све фотографије поређајте у ППТ презентацији кроз слајдове и опишите како сте израдили колач). У потпису рада треба да стоји шифра ученика, а у посебном Ворд документу следећи подаци:
а) шифра
б) име и презиме ученика, разред, контакт телефон и адреса електронске поште
в) назив и адреса школе
- Свој рад назовите својом шифром
- Сви учесници који пошаљу своје радове ће од координатора добити изјаву о јавном приказивању рада. Потписивањем изјаве (аутора – уколико је пунолетан или родитеља аутора – уколико је малолетан) аутор пристаје да његов рад буде приказан на дан школске славе путем школских интернет гласила.
НАПОМЕНА:
Све радове слати на имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , 22. јануара 2021. год. ВАЖНО: Предлажемо да ученици своје колаче израде непосредно пред 22. јануар, дакле 21. јануара, у четвртак, како би током наредног дана проследили видео или фотографије на мејл, те уколико школа буде радила, могли и да донесу своје колаче у школу да их чланови жирија пробају. Уколико се настава буде одвијала онлајн, жири ће оценити радове само путем фотографија, односно видеа.
Радове без потпуних података жири неће узимати у разматрање (вредновање).
Додатне информације можете добити на телефон 063/ 7411-017 од Дуње Пешут.
Чланови жирија у овој категорији су:
Катица Матефи, проф. прехрамбене технологије
Габриела Куцор, проф. прехрамбене технологије
Биљана Хрњак, проф. прехрамбене технологије
Ивана Гајић, проф. прехрамбене технологије
Хајналка Ерчи, проф. прехрамбене технологије
Обавештење о резултатима Конкурса биће објављено 25. јануара 2021. год. на сајтовима организатора Конкурса, али ћемо вас обавестити и телефоном. Најуспешнији радови биће награђени.