Дом ученика
...у близини, модерна и добро опремљен
Пољопривредни техничар
...ако волиш пољопривреду
Ветеринарски техничар
...ако волиш животиње
Руковалац-механичар пољопривредне технике
...ако машине ти значе све
Оператер у прехрамбеној индустрији
...ако волиш прехрану

24.02.2021.

Драги ученици и поштоване колеге,

Последња среда у фебруару месецу ће бити у знаку розе боје. Ове године, та среда је 24.02.2021. и желимо да наша школа допринесе обележавању Међународног дана борбе против вршњачког насиља (''Дан розих мајица'') организовањем различитих активности. Ако се питате зашто ће среда бити ''обојена'' розом бојом, пренећемо вам једну кратку информацију како би вам све имало више смисла:

Широм света се последње среде у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик ЧарлесМекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је роземајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршка дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама који се широм света обележава по следње среде у фебруару.

Тим поводом, позивамо све колеге и ученике, уколико желе, да у среду обуку (или понесу) неки рози део гардеробе, како бисмо обележили овај дан. Уколико то не буде гардероба, направићено неко друго обележје. Наш предлог је да, обучени у розе мајице, у оквиру разреда, направите селфи или групну фотографију, а ми ћемо то после објавити на нашој инстаграм страници. Желимо да напоменемо да ће цела ова недеља бити посвећена борби против вршњачког насиља (свакако томе би требало да смо посвећени свакодневно) и тим поводом ћемо организовати разне активности. Активности би биле следеће: цртање графита, писање порука портив насиља, поруке које подржавају толеранцију и слично. О начину реализовања ових активностибићете детаљније обавештени.

 

Драги чланови ученичког парламента, обавештавам вас да ће трећа седница парламента бити одржана3. марта 2021. (среда)у два термина. Први термин је 7.час у преподневној смени, а други термин је 1. час у поподневној смени. Окупљање ће бити у ходнику код акваријума.

Како бисте били упознати са темама које ћемо дискутовати на седници, износим вам дневни ред.

Дневни ред:

  1. Вршњачка едукација
  2. Проблеми ученика (шта год да сматрате за проблем у школи)
  3. Разно

 

Да би рад током седнице био ефикасан, а исходи видљиви била бих вам захвална када бисте се одазвали у што већем броју 😊

 

Председник парламента: Тијана Пркосовачки