О нама

Дом ученика средњих школа у Бачкој Тополи је васпитно – образовна установа у којој се остварују смештај и исхрана ученика, васпитно-образовни рад, културно – забавне, спортске и друге активности које су намењене корисницима услуга, односно ученицима са територије Републике Србије који похађају средњу школу у Бачкој Тополи, а њихово пребивалиште није у седишту школе.

Дом је усељен 2021. године, савремено опремљен објекат смештен у тихом и мирном делу Бачке Тополе, поред Пољопривредне школе у близини Бачкотополског језера. Зграда дома садржи два спрата и приземље, а капацитет дома је предвиђен за 102 ученика различитог пола.


Смештај

Собе су двокреветне, поседују радне столове и столице, са купатилом, мини кухињом, предсобљем са ормарима за гардеробу и терасом.

Слободно време и учење

Слободно време ученика дома испуњено је разноврсним садржајима ( рад у секцијама, разна предавања и културно-забавне активности).

На сваком спрату постоји дневни боравак са телевизором и читаоницом где је ученицима омогућено учење и да проводе своје слободно време.

Васпитни рад

Васпитни рад са ученицима одвија се у 4 васпитне групе. Васпитну службу чине 4 васпитача и стручни сарадник – педагог. Ученици су под надзором васпитача 24 часа.

Исхрана

Кухиња је опремљена са модерним средствима за припрему јела.

Исхрана ученика је савремена и  разноврсна, обезбеђена су три оброка дневно и у понуди је избор више менија.

Спортске активности

Спортска секција се одвија у сали школе, а оближни парк за рекреацију, као и језеро нам пружају додатне могућности.