Diákotthon
...közel van, modern és jól felszerelt
Mezőgazdasági technikus
...ha szereted a földművelést
Állategészségügyi technikus
...ha szereted az állatokat
Élelmiszeripari-biotechnológiai technikus
...ha érdekel a labormunka
Mezőgépkezelő
...ha a gépek a mindened
Pék
...ha odavagy a frissensült kenyér illatáért

Művészeti fotópályázat 2023.

Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, Sinkovics József Műszaki Középiskola, Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon

Topolya,

2023.12.15.

4.Művészeti fotopályázat

SZENT SZÁVA, IHLETÜNK FORRÁSA

Immár negyedik éve írjuk ki a pályázatot, melyben Topolya Község három középiskolájának tanulói számára.

 

Kérjük, vegyétek figyelembe alkotásaitokban a fotó témáját:

Szent Száva ünnepkör képekben

Erre a témára többféleképpen válaszolhatsz. Elgondolkodhatsz azon, hogyan is néz ki Szent Száva ünnepe az iskolában, és bemutathatod ezt a napot néhány olyan szimbólumon, motívumon vagy tárgyon keresztül, amelyeket aznap az iskolában a legtöbbet látsz, és amelyek az ünnepkörhöz kapcsolódnak.

Készítsen ezekből a tárgyakból valamilyen kompozíciót, és mutassátok be fényképen keresztül. Ha az előző években készült néhány szép fotó a Száva-napi ünneplésről, azt is csatolhatjátok. Illetve a liturgiáról vagy az ünnepről készült fényképet.

A kérdés megválaszolásának másik módja az, hogy elgondolkodsz azon, mit jelent számodra a Szent Száva ünnepkör. Milyen értékek kapcsolódnak hozzá (műveltség, szeretet, megértés, tisztelet, bátorság, jótékonykodás, irodalom), és ezeket az értékeket fotózáson keresztül mutasd be.

Gondold át, hogyan mutathatod ki a szeretetet vagy megértést például egy fényképen, majd próbáld meg megörökíteni azt a pillanatot.

Fontos, hogy az elkészült munkák e témakört  tartalmazzák, illetve Szent Száva eszméit képviseljék.

A pályázat minden egyéb részletéről és szabályairól kérdezd az osztályfőnököd és tanáraid vagy érdeklődj a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.