Diákotthon
...közel van, modern és jól felszerelt
Mezőgazdasági technikus
...ha szereted a földművelést
Állategészségügyi technikus
...ha szereted az állatokat
Élelmiszeripari-biotechnológiai technikus
...ha érdekel a labormunka
Mezőgépkezelő
...ha a gépek a mindened
Pék
...ha odavagy a frissensült kenyér illatáért

Szent Száva ünnepi kalács készítő verseny

Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, Sinkovics József Műszaki Középiskola és Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon

Topolya 2023. 12.15.

I Ünnepi kalács készítő verseny

SZENT SZÁVA - IHLETÜNK FORRÁSA

Immár negyedik éve az iskolák igazgatóinak jováhagyásával megnyitásra kerül a „SZENT SZÁVA - IHLETÜNK FORRÁSA” elnevezésű, ünnepi kalács készítő verseny.

 A verseny a három topolyai középiskola diákjai számára nyitott. Idén a Topolya község önkormányzata is támogatja a versenyt.

Kérjük a résztvevőket, hogy magát a tészta kidolgozásának folyamatát dokumentálják fényképekkel vagy videó segítségével, hogy bizonyítható legyen, hogy a diák önállóan készítette és díszítette az ünnepi kalácsot. Osztályzásra kerül maga a kidolgozás folyamata, íze illetve a külalak.

A verseny feltételei.

  1. A versenyen részt vehetnek Topolya Község középiskoláinak diákjai, saját anyanyelvükön.
  2. A munkáknak a diákok saját megvalósítását kell tükrözniük, az alábbi előírásokat tiszteletben tartva:

1). Higiéniai- és védőintézkedések betartása (INDIKÁTOROK: személyi higiénés intézkedések végrehajtása; odafigyelés az eszközök, felszerelések és a munkatér tisztaságára);

2). Tészta dagasztása (INDIKÁTOROK: kézi dagasztású homogén tészta);

3). Tészta megmunkálása (INDIKÁTOROK: Osztja és/vagy formálja a tésztát; figyelemmel kíséri a tészta pihentetésének folyamatát; végül megformálja a tésztát);

4). Kész darabok sütése (INDIKÁTOROK: Követi a végső fermentációs folyamatot; figyelemmel kíséri a sütés folyamatát);

5). A késztermék bemutatása (INDIKÁTOROK: Termékek előkészítése bemutatásra; díszítő ünnepi kalács).

  1. Lehetőség van beküldeni az ünnepi kalács elkészítésének folyamatait bemutató videókat illetve fényképeket (a videókat MP4 formátumban kell elküldeni, amennyiben mérete meghaladja a 25 MB-ot, abban az esetben javasoljuk WeTransfer használatát; amennyiben a diák fényképeken keresztül szeretné bemutatni a folyamatot, úgy kérjük illessze be a képeket egy PowerPoint prezentációba és a diákon keresztül írja le az elkészítés folyamatát ). A munkaleírásnak tartalmaznia kell a diák azonosítóját, illetve egy különálló Word dokumentumban el kell küldi az alábbi információkat:
  2. A diák teljes neve, osztálya
  3. Az Iskola neve A diák teljes neve, osztálya és elérhetőségei (telefonszám, e-mail cím)
  4. A diák email címe
  5. A tanárának neve, telefonszáma

 

4.A munkát a következő képpen kell elnevezni    keresztnév_vezetéknév_cím_munka

MEGJEGYZÉS:

A munkákat a következő e-mail címre kell küldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  2024. január 22-ig. Az elkészült kalácsokat a Mezőgazdasági Iskola és Diákotthonba kell leadni, január 23-áig, 10.00 óráig. Az értékelésre szintén, január 23-án kerül sor a Mezőgazdasági Iskolában 10.30-tól.

 

A hiányos pályázatokat a bizottság nem fogja figyelembe venni (értékelni).

Bővebb információért kérjük keresse fel az alábbi email címet:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

 

Bizottsági tagok:

Mihajlo Stojisavljević, a „Robi“ pékség képviseletében

Kristijan Duljai, a „Robi“ pékség képviseletében

Szakál Eleonóra, az „Egyedi pékség“ képviseletében

 

A kiírás eredményei mind a három középiskola honlapján elérhetők lesznek illetve a tanulók email címére ki lesznek küldve január 26-áig. A legsikeresebb munkák jutalomban részesülnek Szent Száva ünnepén, az Ünnepi akadémián a színházteremben..