Такмичење у прављењу славског колача „СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”.

Гимназија и економска школа „Доситеј Обрадовић”,

Средња техничка школа „Шинковић Јожеф”  и 

Пољопривредна школа са домом ученика

Бачка Топола

9. 12. 2021.

 

II  Такмичење у прављењу славског колача

„СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”

 

 

Другу годину за редом уз подршку и одобрење директора школа отвара се Такмичење у прављењу славског колача „СВЕТИ САВА – НАШЕ НАДАХНУЋЕ”. Такмичење је отворено за ученике бачкотополских средњих школа.

Молимо Вас да процес израде славског колача документујете фотографијама и видео записом, да би исти послужио као доказ да је ученик самостално умесио и украсио славски колач. Оцењиваће се сам процес израде и изглед. Фотографије ће послужити као доказ у случају да актуелна епидемиолошка ситуација буде таква да жирију онемогући да колач оцени путем непосредног присуства ученика.

 

   Услови конкурса:

  1. На конкурсу могу да учествују сви ученици средњих школа на територији општине Бачка Топола на свом матерњем језику.
  2. Радови морају бити самостална остварења ученика и поштовати следеће прописе: 1. Спровођење хигијенских и заштитних мера (ИНДИКАТОРИ: спроводи мере личне хигијене; употребљава заштитна средства; води рачуна о

хигијени алата, опреме и радног простора;

  1. Замес теста ИНДИКАТОРИ: врши ручни замес хомогеног теста;
  2. Обрада теста ИНДИКАТОРИ: Дели и/или обликује тесто; прати

процес међуодмарања теста; завршно обликује тесто;

  1. Печење завршно обликованих комада ИНДИКАТОРИ: Прати процес завршне ферментације; прати процес печења;
  2. Презентација готовог производа ИНДИКАТОРИ: Припрема

производа за презентацију; украшавање славског колача

  1. Можете послати видео запис прављења колача или фотографије процеса (видео запис пошаљите у MP4 формату, ако је већи од 25 MB користите WeTransfer; уколико се одлучите за фотографију све фотографије поређајте у ППТ презентацији кроз слајдове и опишите како сте израдили колач). У потпису рада треба да стоје следећи подаци:

а) име и презиме ученика, разред

б) име школе

в) мејл адреса ученика

г) име професора, број телефона

  1. Рад насловите ime_prezime_naslov_rada

 

НАПОМЕНА:

Фотографије или видео слати на имејл:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , до 18. јануара 2022. год. ВАЖНО: Предлажемо да ученици своје колаче израде непосредно пред 17. јануар, дакле 16. јануара, како би током наредног дана проследили видео или фотографије на мејл, те уколико школа буде радила, могли и да донесу своје колаче у школу да их чланови жирија пробају. Стога, будите спремни да своје колаче 17. јануара донесете на дегустацију. Уколико се настава буде одвијала онлајн, жири ће оценити радове само путем фотографија, односно видеа.

Радове без потпуних података жири неће узимати у разматрање (вредновање).

Додатне информације можете добити на адреси Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Чланови жирија у овој категорији су:

Шандор Кишкарољ, испред пекаре „ТопПекˮ

Миша Станковић, испред пекаре „Робиˮ

Кристјан Дуљај, испред пекаре „Робиˮ             

 

                          Обавештење о резултатима Конкурса биће објављено 21. јануара 2022. год. на сајтовима и друштвеним мрежама све три средње школе. Најуспешнији радови биће награђени на дан Светога Саве. О детаљима ће бити обавештени њихови професори.